Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Edukacija u Sloveniji

Početna // vesti // Edukacija u Sloveniji
Po završenoj edukaciji iz programa "Hiporehabilitacije" sprovedenog u Beogradu i akreditovanog od strane Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije članovi udruženja "Potkovica" željni novih saznanja i usavršavanja uključili su se u edukativni program za dobijanje licence "Terapeuta za izvodjenje terapije uz pomoć konja" u organizaciji slovenačke ustanove-fondacije "Nazaj na konja" (www.nakonju.si).

Uz pomoc istomišljenika iz Slovenije, zemlje u kojoj je ovaj vid terapije veoma razvijen i sprovodi se decenijama unazad želimo da proširimo svoja znanja i omogućimo našim jahačima sto kvalitetnijii tretman.

Program je dizajniran na osnovu poređenja, analize i sinteze različitih evropskih programa za obuku terapeuta za izvođenje terapije uz pomoć konja.

Program je interdisciplinarni, jer omogućava integraciju različitih stručnih profila, gde svaki na principima svoje struke moze pružiti najpotpuniji tretman za decu, adolescente i odrasle osobe sa invaliditetom.

Program se sastoji od predavanja i radionica koje će omogućiti aktivno učešće u obliku nastave, zapažanja, simulacije kao i direktan rad sa konjima i ciljnim grupama korisnika putem terapije uz pomoć konja.

Predavači u programu su priznati slovenački stručnjaci za područje terapije uz pomoć konja kao i priznati predavači iz Belgije, Švedske i Austrije.

Program je u Sloveniji verifikovan preko Socijalne zbornice Slovenije.

Postavio Admin /

 Jun 21, 2012 / Vesti

Korisni linkovi