Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Saopštenje za javnost

Početna // vesti // Saopštenje za javnost
U organizaciji Saveza a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport Beograd 05. 07. 2015. godine otpočeo je zvanični deo projekta "Organizacija školskog sportskog takmičenja u jahanju Sport za sve" .

Mališani iz ustanove "Centar za zaštitu odojčadi dece i omladine", SOŠ "Novi Beograd" i OŠ "Miloje Pavlović" posetili su KK "Potkovicu" na Hipodromu Beograd.
Društvo su im pravili pratioci iz njihovih ustanova i/ili roditelji.

Nakon međusobnog upoznavanja sva deca su, uz pomoć stručnog tima za izvođenje terapije i aktivnosti pomoću konja, prošla kroz adaptacionu radionicu i upoznala se sa konjima, opremom, ishranom, načinom prilaska i pravilnom vođenju konja.
Potom je usledila i edukativna radionica "Značaj sporta i sportskih disciplinana u jahanja", kroz koju je mališanima ukazano na osnove konjičkog sporta i značaj razvijanja pozitvnih, sportskih stilova života.

Prvi suret je protekao u prijatnoj atmosferi i iskrenom dečijem oduševljenju o čemu najviše svedoče osmesi i iskazana želja da što pre nauče da jašu.

Kroz ovj projekat ostvarena je mogućnost da deca uče na neformalan i zabavan način u direktnom kontaktu sa prirodom a kroz sportsko rekreativne aktivnosti.

Postavio Admin /

 Jul, 10 2015 / Vesti

Korisni linkovi