Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Nastavljamo edukaciju iz oblasti Terapije i aktivnosti pomoću konja

Početna // vesti // Nastavljamo edukaciju iz oblasti Terapije i aktivnosti pomoću konja
Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u saradnji sa Udruženjem „Potkovica“ iz Beograda 16. i 17. juna nastavlja sa izuzetno zanimljivim edukativnim programom iz oblasti „Terapije i aktivnosti pomoću konja“. Posle uvodnih teorijskih predavanja koji su pre nekoliko nedelja održali eminentni stručnjaci iz Slovenije Metka Demšar Goljevšček, Aleksander Goljevšček, Rada Rakočević kao i Maja Marić, predstojećeg vikenda na beogradskom hipodromu biće realizovane i praktične radionice za lonžiranje i vođenje konja.

U teorijskom delu edukacije biće održana predavanja o rukovanju konjem i klasične obuke konja, a pravu atrakciju predstavljaće dolazak gostujućeg predavača sa Univerziteta Indijana Bler MekKisok. Ona će govoriti o učenju uz pomoć konja, terminologiji, definicijama i profesionalnim kompetencijima, kao i o naučnim istraživanjima, teoriji i eksperimentalnim komponentama iz ove oblasti.

Među predavačima biće još dipl def. Čedomir Stanojević i Maja Marić koja je koordinator ove edukacije.

Treba istaći da je ovo je prvi put da se ovakav projekat sprovodi na jednoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji. Terapija i akivnosti uz pomoć konja je model obrazovanja i delovanja koji je prepoznat u Evropskoj uniji i koji je akreditovan u Sloveniji. Projekat predstavlja interdisciplinarni pristup u kome je sport umrežen sa socijalnim uslugama, medicinom i obrazovanjem, a kao krajnji proizvoddobiće se stručna licai osposobljena da na najbolji način sprovode ovakav vid terapije uz pomoć konja.

Fakultet za sport i Udruženje „Potkovica“ sprovode edukacije koja je podržana od strane fonda INTEREG, a obučavaju tim stručnjaka iz ove oblasti iz Rume kome su se pridružili stručmnjaci iz Novog Sada, Beograda i Banja Luke.

Postavio Admin /

 Jun, 25 2018 / Vesti

Korisni linkovi